Tuesday, February 2, 2010

hari wilayah saye.

hari ini 1 Feb 2010. hari ini saye tidak productive. at all. HAHA. okaylah,selamat hari wilayah semue rakyat yg bernegerikan wilayah :) bestkan dok kt wilayah sebab tiade lagu negeri mase assembly. HAHA. (cube sebut wilayah banyak2 kali, it sounds funny, kann?) HAHA.


bersempena ngan hari wilayah.
Top 5 LOVE & HATE about wilayah persekutuan kuala lumpur yang tercinte ini n_n


5 sebab saye  KL

  1. public transport yg banyak.(connectivities)
  2. center of everything e.g shops, concerts, spare parts.
  3. shopping malls,KLCC,KL Sentral.
  4. where opportunity gathers.
  5. tanah tumpahnye darahku!
10 sebab saye taksangat KL

  1. taxi macam aram bawak macam gile punye orang gile.tak metered pulak tu.
  2. orang mintak sedekah bersepah sebab under sindiket.
  3. KTM lagi lambat dari siput dah la tak punctual.
  4. banyak kes crime dari orang bjemaah kt masjid.
  5. budak baru nk up, culture shocks,rempits, homos, sumenye berkumpul kt sini.
  6. public transport is not reliable mostly.
  7. jalan lubang sane sini, hitam kene minyak bus.ape cite?
  8. tak jam tak KL lah kan?
  9. most people tgk wealthiness & beauty, out of the real values of life.
  10. sungai dah polluted dan tinggal ikan bandaraya je inside.

11 kumens!:

hannah jamma said...

suka post ini!
oh yeah, best sangat perhimpunan tak ada lagu negeri.
haha.
yeay!
go kanak kanak kl!
amad, ur ic tengah tengah 14 ke?

amatt mexes amir said...

haha,thanks.
erm not rili,mine 56,i noe 14 is meant for KL but not mine :c but i lahir kt sentul u noe.

ayong said...

nice blog. :))

小品 said...

Amir ~
I like your rabbit.
Feed it 10 carrots it also fisnihed.


Shien2

hannah jamma said...

ala!
so kita gang sikit je lah.
hehe :)

amatt mexes amir said...

@hannah : heheee takpe la boley la tuu,ngee~

@shien : hey dun overfeed, later he'll not be cute nmore :c haha.

@ayong: thanks! rajin2 lah visit :)

ayong said...

hee.ok2.u to0. :))

dancing queen♥ said...

sape cakap takde lagu wilayah haaa???!! pegi google cepat! *lagu paling mengantuk dalam era ini*

amatt mexes amir said...

eleh mmg la ade.i mean time sekolah dlu2,mane ade,kann? hehee.

dancing queen♥ said...

haha. skolah mane ntah tu :P sekolah kat wilayah terbiar, mmg takda lagu :D

amatt mexes amir said...

dayyum.ur skool mcm lah tak tbia jgk all d way ceruk in cyber.pls lah.haha.